Uzun Süredir İşsiz misiniz?

Uzun Süre İşsiz Kalmak

Uzun süredir iş aramalarınız netice vermedi mi, iş başvurularınız hep olumsuz mu sonuçlanıyor, Bazen olumlu ya da olumsuz aramıyorlar mı durumu bildirmek için bile, muhtemelen moraliniz bozuk muhtemelen cesaretinizi kayıp etmeye başladınız.

Böyle bir durumda üzülmemek elde değil elbette yaşamak ihtiyaçlarımızı karşılamak bakmakla yükümlü olduğumuz kimselerin ihtiyaçlarını giderebilmek, kendi hedeflerimize ulaşmak için çalışmak zorundayız. Çalışabilmemiz için bir mesleğimiz ve bir iş alanı olmalı.

Bu sorunu nasıl yenebilir bu süreci nasıl yönetebiliriz çözümler üretmek için durumumuzu incelemekte yarar var. Eğer halen sahip olduğumuz mesleği sürdürmemiz mümkün değil ise ne yapabiliriz öncelikle istediğiniz gibi bir iş bulana kadar ek işlere ya da evden yapılabilecek işlere yönelmenizde fayda var. Evden yapılabilecek işlerde hem seçenek çok fazla mutlaka size göre bir tane vardır hem istediğiniz işi aramak hususunda size zaman bırakacaktır hem de bir işle meşgul olmak ve biraz da olsa kazanç elde etmek ile moralinizi yüksek tutmuş yaşamınızda ki iş krizi dönemini başarı ile yönetmiş olacaksınız.

Boş durmak kendinizi yetersiz hissetmenize, körelmenize niteliklerinizin yavaşlamasına, öz güven duygunuzun kayıp olmasına neden olur. Tamamen gelir kaybına uğrayarak bir yakınınızın ihtiyaçlarınızı karşılamasına muhtaç olmak ya da hazırda bir miktar paranız var ise o parayı tüketmenizden ise ek işlerden ya da evde yapılabilecek işlerden birini seçerek meşgul olmanız yararınıza olacaktır. Bu zor süreci para kazanarak kendinizi iyi hissederek atlatmanız mümkün.

İş Araştırması Yapmak

Uzman olduğunuz bir alan var ise mutlaka araştırıma o alanda özel ders verecek biri aranıyor olabilir, el beceriniz var ise yine el becerinizi kullanarak yapabileceğiniz bir iş bulmanız mümkün, bilgisayar bilginiz var ise serbest zamanlı evlere iş veren bir çok bilişim sektörü var bu işlerden birini bulmanız olasılığı çok yüksek seçenekler uzun burada çok kısa yer verdik size göre bir sektör ve iş mutlaka var.

Diyelim ki bu sorunu çözdük kriz döneminizi atlatacak bir iş ve gelir sorunu çözüldü ama siz tam zamanlı bir iş istiyorsunuz ve bu alanda ki başarısız sonuçlanan iş görüşmelerinin akışını değiştirmek için ne yapmam gerekir sorusunda çözüm üretmek konusunda çaresiz hissediyorsunuz.

Bu dünyada nedensiz hiçbir olay durum yok bir yerde bir iş bir oluş gerçekleşiyor ise bu eylemin bu sonucun mutlaka bir nedeni var. Sizin de iş görüşmeniz olumsuz sonuçlanıyor ise mutlaka bir sebebi var. Sebepleri bulmak için iş arama faaliyetimizi gerçekleştirirken yaptığımız her hareketi yaklaşımı tekrar değerlendirmekte fayda olacaktır.

İş Başvuruları Yapmak

İş başvurusuna gittiğiniz kurum için başvuru sırasında ki kılık kıyafetinize uygun mu, iş başvurusu sırasında kendinizi yeterince iyi ifade edebildiniz mi, kurumun ihtiyaçları olan personelde ki niteliklere sahip olduğunuz konusunda yeterince ikna edici miydiniz, eğer bir eksiklik tespit etti iseniz mutlaka belediye ve halk Eğitim merkezlerinin ücretsiz kurslarını araştırıp alanınız ile ilgili bölüme kayıt olarak ders alın ve bu eksikliği giderin. Günümüzde sürekli eğitim anlayışı ile varlığını sürdürecek bir iş yaşamı yaklaşımı hâkim olduğu düşünülecek olursa işe girseniz dahi eğitimlerinize devam edin daha fazla ne kadar gelişebilirim sorusunu daima sorun bilgilerinizi canlı tutmuş eksikleri yerine koymuş olursunuz. Uzun Süreli Aradan Sonra İş Nasıl Bulunur? 

İş aramak sabır isteyen bir süreç, istediğiniz size uygun bir iş bulmanız niteliklerinize uygun bir iş bulmanız zamanınızı alabilir sabır ile başvurularınızı sürdürmelisiniz.

Araştırdığınızda hiçbir aşamada sorun bulamadı iseniz belki iş aradığınız alanda talep azdır, geçerliliği azalmaya başlamış olabilir belki yakın tarihte yeni bir nitelik kazanmalı belki başka bir meslek dalında iş aramalısınız yine ücretsiz kurslar imdadınıza yetişebilir.

Başarının yolları ne yazık ki çiçekli değil olumlu bir sonuca ilerlerken bu uğurda türlü zorluklardan geçiyoruz. İş başvurularınızı pek çok alanda sürdürmeli niteliklerinizi artırmalı bilgilerinizi güncellemeli moralinizi ve öz güveninizi yüksek tutmalısınız.

Mutlaka size uygun bir iş bulunacak sonunda. İş arama ile ilgili eğitimler ile ilgili kaynakları dikkatle araştırıp inceleyin kendinize daima bakın kendinizi bırakmayın iş yaşamı duygusallığa izin vermez işverenler daima öz güveni yüksek verimli pozitif işin gerektirdiği ciddiyete ve kılık kıyafete sahip kimselerle çalışmak ister. İş ilişkisi karşılıklı fayda ilişkisi olduğu için işveren daima ücret ödeyeceği iş görenden olabilecek en yüksek performansı bekler.

İş İlanlarını İncelemek

Eğer halen iş aramaya devam ediyorsanız, Kobi Vadisi İK platformunda iş ilanlarını inceleyebilirsiniz.